Nieuwbouw Oranjekade fase 1 nu in verkoop

De verkoop van de 65 woningen en appartementen van
Oranjekade fase 1 in Helmond is gestart

Aan de Kanaaldijk N.O. in het centrum van Helmond wordt nieuwbouwplan Oranjekade gerealiseerd. In het plan komen 265 koop- en huurwoningen, verdeeld over 15 woongebouwen. De eerste fase met
65 koopwoningen bestaat uit gezinswoningen, diverse appartementen, stadswoningen en patio’s.


F | VB&T

Oranjekade helemaal OK

Het kanaal in Helmond ondergaat een transformatie. De intentie is om een ‘compacte stad’ te creëren die aantrekkelijk is voor mensen en bedrijven, met kwaliteit van wonen, winkelen en werken. Het plan Oranjekade gelegen aan de Kanaaldijk N.O. en aan het water, gaat mee in deze grootschalige ontwikkeling. Kenmerkend voor Oranjekade zijn de groene binnenpleinen en de pakhuisarchitectuur, afgewisseld met moderne woongebouwen. Daarnaast omvat het plan ook een nieuw stadspark rondom de Watertoren.

Nog enkele woningen beschikbaar

Vlak vóór de jaarwisseling zijn de eerste woningen toegewezen. Op dit moment is het merendeel onder optie en worden de eerste handtekeningen gezet. Er zijn nog diverse gezinswoningen en appartementen beschikbaar.

Bestemmingsplanprocedure Centrum II-Kanaaldijk N.O. – Oranjekade
Het ontwerpbestemmingsplan lag vanaf begin oktober tot medio november ter inzage bij de gemeente Helmond. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad, is geagendeerd voor maart 2021.

Verwachte bouwtijd en oplevering

Oranjekade wordt in drie fasen gebouwd. Wanneer het startschot van de bouw daadwerkelijk klinkt, is afhankelijk van de zogenoemde opschortende voorwaarden. Het streven is om de kopers hierover in het voorjaar van 2021 positief te kunnen berichten. De bouw van het totale plan zal vanaf aanvang tot en met de oplevering circa 2 jaar in beslag nemen.

Meer informatie

Heb je interesse in één van de woningen of wil je meer weten over het plan? Het woningaanbod en de verkoopinformatie zijn te bekijken op www.oranjekadehelmond.nl.