Stichting Heel Helmond Support

In augustus 2019 is de Stichting Heel Helmond Support opgericht door een zestal sponsoren en supporters van Helmond Sport. Support betekent in dit geval de schouders eronder zetten, en dan ook zoveel mogelijk schouders. In plaats van klagen de club helpen, zoals ze in de Maasstad zeggen, geen woorden maar daden.

Door William Verkoelen | F Archief Helmond Sport


Het doel van deze Helmondse stichting is het ondersteunen van Helmond Sport met middelen en evenementen. De stichting gaat de Eerste Divisieclub uit de Peel weer sterker maken. Ze willen uitdragen dat Helmond Sport in stad en regio een verbindende factor is. Op zowel sportief als maatschappelijk gebied is de club op diverse fronten aan de weg aan het timmeren. De eerste daad was het verkopen van rode en zwarte Heel Helmond Sport-hoodies. Inmiddels zijn er al ruim 1.000 exemplaren verkocht en zie je er steeds meer mensen in lopen, logisch want 1 op de 10 Helmonders heeft er statistisch gezien ééntje.

Voorafgaand aan de seizoenstart in 2019 volgde de overname van het clubrestaurant, het inmiddels bekende SolarUnie restaurant. Het unieke concept ‘Helmondse Chefs On Tour’ zorgde steevast voor een uitverkocht huis. Dat betekent ruim 100 gasten bij het diner voorafgaand aan de thuiswedstrijden van Helmond Sport. De businessclub kwam weer tot leven.

In een moeilijke periode net voor de terugkeer van oud-bestuursleden Philippe van Esch en Ari de Kimpe werden er ruim 80 spandoeken in de regio opgehangen om steun aan de club te betuigen. Voorafgaand aan het huidige seizoen nam de stichting vol goede moed de complete horeca in de businessclub over en de start tegen NAC Breda was een succes.

Het najaar werd afgesloten met een crowdfundingactie opgestart met een mooie film met daarin legendes als Berry van Aerle, René van de Kerkhof en Hans Meeuwsen. Geld verzamelen om de nieuwe jeugd Academy van Helmond Sport te ondersteunen was dit keer het doel. Met oudjaar werd ook nog een oliebollenactie georganiseerd en op 1 januari werd een opbrengst van bijna 21.000 euro bekendgemaakt.